Blå rummet ska renoveras!

Blå rummet ska renoveras!

Så var det dags att ta tag i det blå gästrummet så att även det blir fint och känns trivsamt för våra gäster. Ett riktigt sommarrum ska det bli när allt är klart.

Den gamla tapeten var rätt ful och väldigt skadad av gammalt läckage och sprickbildningar i väggarna. När vi började riva i tapeten hittade vi en fantastisk gamma tapet under som tyvärr inte gick att rädda och vi kan inte hitta den som nytryck. Det fick därför bli en annan blommig tapet som lite liknade i färgerna. Vi är ändå glada att vi fick se tapeten under och kanske kan vi spara en bit eller göra någon detalj av den i rummet.

Så var det då dags att börja arbeta och som vanligt finns det en arbetsledare och en som får göra jobbet. Ni kan själva gissa vem som är vem och jag kände mig lite som hantverkarna gör när Ernst domderar i sitt sommarprogram.

Första uppgiften var att få ordning på murstocken som både spruckit och flagat i den gamla kalkfärgen och mycket av putsen under var helt lös. Efter en heldag med diverse skrapor och multiverktyg hade jag fått bort allt löst och bundit den porösa putsen med primer. På vissa ställen släppte det ända in på tegelstenarna.

Mer hann jag inte denna helg utan får fortsätta när det blir tillfälle. Lovar att det blir flera inlägg vartefter arbetet fortskrider.

Kommentarer är avstängda.