Farbror Bosses ostgädda!

Ostgädda:

Vår kompis Bosse har vunnit pris som Sveriges bästa fiskkock som lagar mat i fiskaffärer och som tur är lyckas vi få honom och hans fru Peggy med oss till Ugglebol då och då.
När Bosse är hos oss är det han som lagar all mat punkt slut.. Vi andra blir förpassade till div hantlangning och vi är inte ledsna för det utan tvärtom för all mat Bosse lagar är fantastisk och man längtar ständigt till nästa måltid.

Bosse har just tillagat  en gös med vitvinssås och räkor som vi ska frossa på.

Det finns mycket gädda i vattnen runt omkring Ugglebol och inte bara i sjöarna utan även i åarna så vad passar bättre än ett riktigt gott och annorlunda recept på gädda som Bosse tagit fram.

Men först några bilder på fina stunder med gäddfiske.

Det här behöver du för 4 utsvultna fiskare när ni har varit vid ån i Räverud en hel kväll och fångat 9 gäddor på minst 11 kilo styck 😆

  • 800 gram gäddfilé
  • 150 gram mellanlagrad Greve
  • 2,5 deciliter grädde
  • 2 matskedar riktigt smör
  • Svartpeppar
  • Salt

Så här gör du, men smaka av då och då så det blir som du gillar och OBS! Var extra noga när du filear gädda eftersom benen är många och vassa.

  1. Smörj en ugnsfast form med allt smöret och lägg i gräddfilerna.
  2. Salta och peppra samt häll på all grädde.
  3. Riv osten och fördela jämt över fisken.
  4. Ställ in formen mitt i ugnen på 200 grader i 20 minuter eller tills fisken är färdig.

Till gäddan föreslår vi kokt potatis eller hemmagjort potatismos och till det dricker man lämpligen ljus lager typ Mariestad eller Eriksberg.

Kommentarer är avstängda.