Lilla huset på prärien!

Lilla huset på prärien!

Grannen som har ett gäng olika  fastigheter runt om i omgivningarna har ett litet hus som en gång i tiden varit en tvättbod men som nu bara står mitt på ett fält och förfaller. När jag såg huset tänkte jag att det där kan bli en perfekt bastu om man flyttar det till Ugglebol.

Inuti är huset mycket enkelt med öppna takstolar och ytterpanelen är även innerväggarna. Det mesta är i bra skick men för att huset inte ska förfalla behövs en del arbete göras på plats där det nu står i Räverud. Några timmars jobb i höst 🙂

Notera filmaffischen från DET SISTA SLAGFÄLTET av Francis Ford Coppola J 1987.

Att flytta huset är ingen lek utan kräver både tänk och stora maskiner. Utöver själva flytten behövs förberedelser göras där huset ska stå såsom markberedning, framdragning av avlopp och el etc. Med allt detta i åtanke undrar ni nu varför vi inte istället köper en ny friggebod och gör bastu utav? Svaret är enkelt… Detta gamla hus kommer när det väl är på plats att se ut som det alltid stått på tomten vilket inte en ny och tråkig friggebod kommer att göra.

Epilog1: Allt tar tid och kostar pengar men målet är att huset ska flyttas (som det heter i Värmland) vilket år som helst. Tills dess får vi se till det så att det inte förfaller ytterligare och påbörja grundarbetet på tomten hemma i Ugglebol.

Epilog2: Det var också i denna tvättbod som vi hittade det gamla sittbadkaret som du kan läsa mer om under SPA-projektet.

Kommentarer är stängda.