Naturen runt Ugglebol

Landskapet i bygden är en härlig mix av stora skogar, sjöarna Skagern och Vänern, odlad mark samt betesmark. Det jag gillar bäst är skogen och framförallt på hösten då myggen är borta och svampen finns överallt och i enorma mängder.

Så här kan det se ut på matbordet efter några timmar i skogen och det tar en stund att rensa ett sånt här lass men de är det värt. Gula kantareller och rökt sidfläsk steks i favoritstekpannan på järnspisen.

I skogen kan man hitta både ätlig och oätlig svamp. Den oätliga är oftast väldigt vacker men får stå kvar där den är.

Sjön Skagern bjuder på flera fina badstränder där Gottbolsbadet är en av de allra bästa och nästan som ett litet Tylösand. Det finns också ett flertal mindre pärlor som jag inte kommer att berätta var de ligger av egoistiska skäl 😉 men jag visar ändå ett par bilder från favoritstranden som har ett exotiskt utseende med alla luftrötter.

I Skagern är det också bra fiske med bland anat görs men glöm inte bort att det är fiskekort som gäller.

En höstpromenad på stranden är härligt. Effie och tittar på när matte badar men själv gillade hon inte vatten något vidare.

I Rudskoga odlas det mycket jordgubbar och mot mitten/slutet på juni är det full fart i hela bygden med plockning eftersom butikerna skriker efter jordgubbar inför midsommarhelgen. Det odlas även mycket annat som potatis, raps och olika foderslag.

Det finns också en del nötkreatur, hästar och får som håller landskapet öppet.

Ute i skogen hittar man ofta viltspår och viltkadaver men ibland även lite oväntade saker som den här mossbeväxta koskallen.

Som du nog redan förstått så är vi mycket ute i naturen och är du nyfiken på våra våra kommande strapatser så bevaka våra inlägg uppe till höger på denna sida.