Nu börjar vi riva ut köket!

Nu börjar vi riva ut köket!

Så var det dags att börja riva ner det som behövs så att snickarna kommer åt när de ska bygga om golvet i köket under november. Första steget var att plocka ner det gamla 40/50-talskåpet från väggen och helst i ett stycke så att vi senare kan montera upp det på en annan vägg.

Vi ställe upp skåpet löst på det ställe där vi ska ha det senare fast då ska det upp hela vägen till taket. Kanske för klumpighetsintryckets skull får vi krympa det lite. OBS! Det är inte du som ser dåligt utan bilden blev suddig 🙂

När väl skåpet var nedmonterat såg vi bättre hur takskivorna såg ut och det visade sig att de endast var av tunn masonit. Vi lossade lite på en skiva intill väggen och därunder fanns det gamla taket av pärlspont i mycket gott skick. Race:et gick och med kofoten tog vi ner alla takskivor och bara på ett ställe var taket dåligt och lappat efter ett gammalt läckage.

Dethär gjorde att vi fick rejält huvudbry eftersom vi tänkt att snickarna skulle sätta in ett nytt trätak. Efter mycket dryftande bestämde vi att behålla och renovera det gamla taket istället. Kommer att ge renoveringen ytterligare en kick!

Efter mycket slit så var äntligen allt vi kunde ta bort denna helg utrivet och köket ser rätt tomt ut. I salen gjorde vi oss en tillfällig kokplats med micro, kaffebryggare etc, ja så har vi ju grillen som alltid är redo.

Nästa gång vi kommer till Ugglebol så hoppas jag att rörpularn varit där så att vi kan ta det sista skåpet vid murstocken.

Kommentarer är stängda.