Ön öppnad för säsongen!

Ön öppnad för säsongen!

Så var det dags för året att öppna upp ön. Igår gjorde vi allt det där runtomkring som är nödvändigt för att komma ut dit som att lägga i båten, hämta motorn, laga bensinslangen, dra 50 drag i startsnöret innan motorn startar etc etc. Därefter flyttade Jan Erik båten från vinterhamnen till Pipan där vi nu har en egen brygga.

Allt detta tog från 9:00 till 14:00 innan vi var ute på ön… och vi behövde vara tillbaka till 16:00 så väl ute blev det bara en snabb besiktning för att se att allt klarat sig över vintern och självklart en fika.

Allt hade klarat sig bra eftersom vi i höstas lagt en presenning över taket så det som var ruttet och blött förut var nu bara ruttet 🙂 Utöver detta hade en vildsvin lagt ett visitkort alldeles bredvid huset.

Idag två fick vi dock mycket uträttat. Jan Erik grävde fritt grundbalkarna så att man nu kunde se i vilket skick de var och hur de vilade på sten. Endast tre meter på ena sidan var såpass rutten så vi kommer att behöva byta ut virket.

Jag började riva bort allt ruttet inuti huset vilket var en hel del.. Men även om det mesta som har med golv- och takreglar att göra var helt rötskadat så var det oväntat mycket som kommer att kunna räddas.

När vi rev hittade vi en del roliga saker som 4 gamla veckotidningar från 1967 och denna rest av en gammal affisch som gömde sig bakom väggpappen.

Vi hann rätt mycket på en dag men för att våga riva ordentligt med taket behöver vi göra några temporära förstärkningar av golv/takbjälkarna på loftet så att man vågar stå där uppe utan risk att braka genom innertaket. Det får dock bli nästa gång och då behöver vi transportera dit en hel del virke och en riktigt bra stege.

Som jag berättat förut så ligger ön mitt i ett naturreservat med fantastiska naturupplevelser som häckande tranor och häger samt en hel del rejält stora fiskar som slår inne i vassen. Nästa gång tar vi nog med kastspöt.

Kommentarer är avstängda.