Operation nytt kök!

Operation nytt kök!

Vårt kök i Ugglebol är väldigt fint och lantligt men väldigt opraktiskt, kallt och dragigt. Det är därför dags att göra en större renovering utan att förstöra känslan.

Det vi tänker göra är att bryta upp golvet och förstärka samt isolera bjälklaget ”självklart med cellulosaisolering”. Vi kommer också att sätta upp ett trätak istället för det gamla masonittaket. Där efter ska ett nytt kök på plats från IKEA i gammal stil och vi behåller de nuvarande vitvarorna samt bänkskivorna.

Diskbänken kommer att flyttas till bredvid kylen och även spisen flyttas och får en fläkt monterad över sig så att vi slipper matoset. Sedan blir det tapetsering och målning där vi tänkt måla det nya golvet grått. Ja så blir det lite ny el och rördragning förstås.

Även om det bär lite emot så kommer vi också att installera en luftvärmepump för att minska elkostnaderna den kalla årstiden.

Vi har lite huvudbry med vad vi ska göra av överskåpet i 50-talsstil men vi ska se om det inte går att montera ner i ett stycke och flytta till väggen där diskbänken är idag. Antagligen får jag göra det aningen smalare så att det inte ser helt inklämt ut på den platsen.

Vi börjar i november och jag kommer lägga upp bilder vartefter arbetet fortlöper så håll koll.

Kommentarer är stängda.