Resten av huset målas nästan klart!

Resten av huset målas nästan klart!

När vi fått ”hyfsad” ordning på trädgården och framsidan av huset fick vi nya krafter och bestämde oss på semestern 2010 för att starta arbetet med resten av utsidan. Som vanligt började allt med en tur till Ovolin för att köpa mer färg och därefter tog ett intensivt skrapande och borstande sin början.

Igen hade vi tur för väldigt lite virke behövdes bytas på fasad och foder och inget på fönsterna. För att skynda på arbetet lite lämnade vi in ett gäng fönster till Unos Glasmästeri i Kristinehamn som fick skrapa rent, kitta om och byta några av fönsterglasen. Vi hade ett antal reservfönster med gammalt runnet glas som användes då det inte ser riktigt klokt ut med ett nytillverkat glas bland de gamla rutorna.

Sommaren 2011 lyckades jag få med mig Henrik och Richard till Ugglebol för att måla. Det blev ett arbetsläger från morgon till kväll där grannen till slut tyckte synd om grabbarna och såg till att de fick följa med och fiska, skjuta lerduva och dricka sprit 🙂

En som tyckte det var skit att vi målade gaveln var den sädesärla som hade bo uppe vid nocken. Oavbrutet ljöd varningsropen och ibland gjorde den utfall mot oss.

Under veckan hann vi med att måla alla väggar två gånger utom en sida som nu 2013 fortfarande inte är klar men påbörjad. Det är fortfarande en del vindskivor och fönsterfoder som behöver målas och tre fönsterpar ska fixas till. Bra det! För vi måste ju ha något att göra på semestern 2014 också….

Just det… Jag har jobbat lite med torrdasset också fast det vill Agneta helst att vi river för hon tycker det är äckligt 🙂

Kommentarer är avstängda.