Restlistan betas av!

Restlistan betas av!

Som alltid när man gör saker så blir det en restlista på sådant som aldrig blev riktigt klart. Hos oss i Ugglebol är den ganska lång och vi jobbar med den enligt ”det fixar vi te vecka” men dessa veckor tycks bli oändligt långa 🙂

När jag renoverade verandan så kom aldrig hängrännorna upp igen och likadant på ladan där jag tog ner hängrännorna för att de totalt rostat sönder. Nu var det dock dags att blidka det dåliga samvetet och hängrännor av dimension 100 och 125 införskaffades med fästen och skarvar.

Först tog jag tag i arbetet på verandan eftersom regnstänket från taket sakta men säkert förstör verandastolparna.

När väl jag hade flytet uppe så tog jag tag i ladan där de gamla hängrännorna var monterade för långt in så när det regnade ordentligt gjorde inte rännorna någon nytta. Bakom varje fäste fick jag sätta dit en distans så att rännorna kom ut ca 5 cm för att fånga upp vattnet bättre.

Ett problem har också varit att utkastet suttit för nära väggen så det har blivit tillbakastänk vilket jag nu temporärt löste genom att låta hängrännan stick ut fult långt. Tänkte fixa till något där med en kedja så småningom (åter till restlistan).

Efter att hängrännorna var monterade så testade jag avrinningen dels med ett vattenpass och dels genom att hälla vatten på taken för att simulera regn och gissa om alt blev perfekt.

Kommentarer är stängda.