Rosa rummet blir rosenrummet!

Rosa rummet blir rosenrummet!

När vår semester började sommaren 2011 tyckte vi att det var dags att göra något även inomhus eller så var det bara dåligt väder 🙂 Hur som helst, vi bestämde oss för att renovera det rosa sovrummet på övervåningen som var väldigt slitet med fuktfläckar i taket, solblekta och trasiga tapeter och ett rostigt element.

Rummet hade god potential att bli fint med söderläge, gammalt och grovt trägolv samt en liten järnkamin med en stor murstock bakom.

Vi rev ut allt ur rummet och satte igång med att slipa tapetskarvar, fönster- och dörrkarmar samt golvsocklar. Murstocken var väldigt sprucken i ytskiktet så det mesta av putsen fick knackas ner och putsas upp igen.

Golvspringorna var alldeles för stora så man såg rakt ner i isoleringsspånet på flera ställen vilket också gjorde att det var ett kraftigt golvdrag. Jag tänkte först ta loss alla golvplankor och knacka ihop dom men efter att ha slitigt med en (1) planka i en halvtimme insåg jag att det inte gick utan att skada dom så plan B blev att dreva springorna med hårt rullat tidningspapper.

Så var det dags att välja tapet och Agneta fick bestämma färg och mönster. Självklart blev det ett romantiskt val med rosa rosor vilket jag först var tveksam till men när man ser resultatet så var det helt rätt. Det blev ett vackert och romantiskt sommarsovrum som passar perfekt i ett gammalt hus och som nu har fått byta namn från rosa rummet till rosenrummet.

Vi hade först tänkt att använda rosenrummet som vårt sovrum men det var lite jobbigt att springa upp och ner i trapporna så vi blev kvar på nedervåningen. Nu fungerar rummet som ett vackert gästrum speciellt med tanke på vår son Ronnie med svärdotter Cecilia och vårt fantastiska lilla barnbarn Cornelia.

Det som återstår fortfarande 2014 är att måla dörren och få upp något på väggarna men sådant är vi dåliga på så det kommer nog ta många år 😆

Kommentarer är stängda.