Skorstenen och murstocken renoveras!

Skorstenen och murstocken renoveras

I huset finns det fyra eldstäder men tyvärr gick dessa inte att använda när vi tillträdde Ugglebol eftersom förra ägaren inte eldat på många år. Skorstenen hade inte varit övertäckt så det hade kommit in massor av regnvatten i murstocken vilket medfört att den på vintrarna frusit sönder.

Själva skorstenen gick inte att rädda och murstocken var i väldigt dåligt skick så det första vi fick göra var att ta dit en firma för att renovera alltihopa. Skorstenen fick rivas helt och en ny muras upp och i skorstenspiporna drogs rör ner till varje eldstad. Själva eldstäderna var dock i gott skick.

Visa av erfarenheten med regnvattnet så lät vi installera en skorstenskupa för att skydda skorsten och murstock mot framtida sönderfrysning.

Eftersom huset är dåligt isolerat så har den investering vi gjorde betalat sig flera gånger om och det hade känts fel att ha alla dessa eldstäder utan att kunna elda i dom. Nu sprider de värme i hela huset under den kalla årstiden och ibland använder vi järnspisen när vi lagar mat.

Kommentarer är stängda.