Snösparven siktad på åkern!

I går när vi kom från Stockholm för vår första helg för året så släppte Björn av mig och Frasse så vi fick gena över åkern. Det brukar vi göra och det kändes härligt att se Frasses glädje och igenkänning. Han visste direkt vad som gällde.

Jag blev så glad då jag hörde tofsvipan och såg så många lärkor som redan var där och kvirrade, flög och uppvaktade varandra. Konstigt nog så uppmärksammade jag en lärka som såg ut som en albino MEN plötsligt flög den upp tillsammans med 6-7 andra och då de bredde ut sina vingar och jag såg undersidan blev jag brydd. Den var helt vit under och vingarna var kritvita sånär som en markant linje längs ut som var helsvart. Jag stannade och kollade länge länge…Hade aldrig sett en sådan fågel förut. Lika stor som lärkan men i annan teckning. Flygstilen lite mer sparvlik och lätet är svårt att säga då lärkorna lät som dom gjorde. Kom hem till huset och senare så slog jag upp fågelboken och letade. Det jag fick fram var att det kunde vara en snösparv jag sett.

Idag så gick Björn, jag och Frasse en tidig tur på åkern och då såg vi den lilla flocken igen. Jättelyckat men bara för en kort stund. Berättade det hela för grannen Janerik sedan och han konfirmerade att snösparven var den fågel jag sett och att den syns till då och då i området. Inte alla år men alltså ibland.

Jag är superglad! Ännu en fågel skrivs in i fågelboken.

Kommentarer är stängda.