Tiden på hygget är över!

Tiden på hygget är över!

Vår tomt har på grund av skogen bakom och våra egna träd haft lite brist på kvällssol. Som tur var så avverkade närmaste grannen för ett antal år sedan ett ganska stort område en bit in i skogen uppe på en kulle i västligt riktning. Vi tyckte till en början att det var tråkigt eftersom denna skog varit en bra svampmark men efter något  år visade det sig att hygget var en riktig vinstlott för oss.

En dag när solen försvunnit från tomten tog vi med oss två plaststolar och en korg med mackor och vin och promenerade upp till kullen. Vi upptäckte att vi där fick sol ytterligare i två timmar och att hygget var underbart vackert helt täckt med ett guldgult gräs.

Hygget blev under några år vårt eget ställe dit vi drog sent på eftermiddagarna för att njuta av den sista kvällssolen och naturen med ormvråk och rådjur samt våra hundar som stormtrivdes där. Du som läser detta tänker nu om du är Stockholmare ”Nörd!” och om du är Rudskoging ”Idiot!” men jag säger att du har fel! Det här var total lyx.

Tråkigt nog så växte slyet till sig så förra året gick det inte längre att på ett enkelt sätt ta sig upp till kullen. Idag gick jag dit och hämtade ner det två plaststolarna som vi spenderat så många timmar i och det kändes lite vemodigt. Men vad f-n det blir väl fler kalhyggen 😆

Kommentarer är stängda.