Vandra Skagern runt!

Vandra Skagern runt!
70%

Runt sjön Skagern finns det en vandringsled på ca 10 mil som till viss del härstammar från gamla pilgrimsleder på den tiden man man vallfärdade till Olav den Heliges grav i Nidaros.

Den rekordvarma sommaren 2006 gick vi tre dagsetapper på leden från Camp Skagern till Gullspång och tyvärr var det ingen höjdare. Av Skagern såg man inte mycket och många sträckor var bara rent asfaltsnötande. Varför vi tar med Skagern runt här är för att sträckan mellan Mo gård och Norra Ugglebol var riktigt fin att vandra, en lagom dagsetapp på ca 12 km.

Vi vandrade inte hela varvet runt sjön så kan det finnas fler etapper som är fina och jag vet att man jobbat mycket med leden sedan dess men det får ni utforska själva 🙂

Vi rekommenderar i alla fall att ni tar lätt packning med lunch och fika, fixar skjuts till Mo gård och vandrar leden fram till Norra Ugglebol där ni ju alltid  kan hälsa på oss.

Vill du läsa mer om Skagern runt så klicka på länken här så kommer du till deras hemsida: Om Skagern runt. Vill du läsa hela historien om vår vandring så klicka på denna länk istället: Den lilla berättelsen om Agnetas och Björns vandring!

Kommentarer är stängda.