Vårbruket igång i trädgården!

Vårbruket igång i trädgården!

Så var det då äntligen dags att få sätta händerna i jorden igen och förbereda trädgården för ännu en fantastisk säsong.  Jo.. det mesta gör den ju förstås själv 🙂 men det finns ett antal saker man kan göra för att öka förutsättningarna för en frodig grönska och en riklig blomning.

Det första är att grovrensa bort alla vissna blomsterstänglar och blad samt kratta bort de löv som legat över rabatterna som skydd för vintern.

Jag kan inte säga att det ser så mycket bättre ut efter första grovrensningen men tar man på sig glasögonen och börjar fingranska upptäcker man att det redan är en galen växtkraft i rabatterna.

En perenn som inte verkar ha förstått att det varit vinter är en röd variant av Alunrot som redan eller fortfarande är stor och frodig men så står den också i skyddat läge mot söder.

Vi klippte ner det mesta av buskar och träd redan i höstas så med dem var det inte mycket som behövde göras nu.

Denna grovrensning av trädgården räcker för nu eftersom det är för tidigt att göra detaljarbete och lägga på jord samt gödsla. Det får vänta tills vi är helt säkra på att det inte kommer några större bakslag i vårvädret och växterna kommit upp en bit till. Men…

…efter rensning kommer eldning. 🙂 Trodde först inte att det skulle gå att elda eftersom det blåste rejält men vinden mojnade framåt eftermiddagen så med bara en tändsticka (…ja och 2 liter tändvätska) satte jag fart på den stora rishögen nere på ängen bakom huset. Den tog sig mycket bra och brann ut ganska fort eftersom det i år var mest grenar och ris.

Nu återstå bara lite eldvakt under kvällen så är allting klart för den här gången.

Kommentarer är avstängda.