Vi och våren har kommit till Ugglebol

Vi och våren har kommit till Ugglebol!

Björn, Frasse o jag drog iväg redan vid 16-tiden i fredags och var framme vid 19-tiden i vårt härliga hus. Huset var välkomnande varmt och vi korkade upp champagnen o åt några blinier till. Efter tv-tittande så slocknade vi och sov sött på örat.

Lördagen började jättebra med en lång åkerntur för Frasse o mig. Tofsviporna (Vildvittrorna) och lärkorna är här redan och drillade och cirklade högt i det blå. Det var lite kallt ännu och åkern var frostnupen men det kändes att våren hade kommit.

Huset visade sig på sin bästa sida och inget krångel alls med att sätta igång vattnet och installera maskinparken.

På eftermiddagen tog vi en härlig skogstur och sen gick vi sågspånsspåret runt. Frasse njöt och sprang före hela tiden. Han kände igen sig och visade vägen! Han fick märgben att gnaga på ute när vi kom hem och han solade och rullade sig i gräset efteråt.

Vi tänkte också vara lite duktiga och rensa fågelholkarna inför inflyttning men fick avbryta då de redan var visning på gång. Talgoxen hade full sjå att visa upp holken i eken så vi är tydligen för sent ute. Vi struntar i att städa i år!

Kvällsmaten grillades, naturligtvis! Vi kollade Mello och Rätt låt vann!

Nu är det söndagsmorgon och solen visar sig igen över de halmfärgade åkrarna. Snart blir det en tur runt för vakna till och för att Frasse ska få roa sig. SEN blir de väl lite städning kan jag tro och framåt eftermiddagen, hemfärd.

So long för denna gång!

//Agneta

Kommentarer är stängda.