Vresroshäck mot byvägen!

Vresroshäck mot byvägen!

Så var det dags att täppa till den gamla infarten från byvägen upp mot verandan. Dels för att ytterligare isolera bullret från trafiken och dels för att vårt lilla barnbarn Cornelia inom kort kommer att börja gå och vi vill inte äventyra att hon ska springa ut på vägen.

Vi började med att åka till Svedrins handelsträdgård och köpte 8 st vresrosplantor och ett gäng med jordsäckar. Därefter grävdes 8 stycken hål där 6 av dem gick geschwint men två hamnade på gigantiska stenar som inte med mankraft gick att plocka upp så hålens läge fick anpassas till där det gick att gräva.

För att få plats med vresrosorna behövde vi flytta bort ett riktig stort bestånd av stormhatt men frågan blev vart? Till slut bestämde vi oss för att anlägga en ny rabatt i kanten av tomten mot grannen Jan Erik så att vi har något fint att titta på från köket och från den nya uteplats vi ofta sitter på efter att lönnen är borttagen.

Mera jord införskaffades och vändes ner i den gamla med grepe. Ett inte enkelt jobb med alla stenar och rötter men bra blev det. Vi har tänkt att rabatten ska bli större men vi gjorde inte mer nu än vad som behövdes.

Sen bar det åter till byvägskanten för att sätta de sista plantorna och lägga på täckbark.

Nu är det bara att hoppas att alla plantorna tar sig trots att ett par kommit lite i kläm mellan stora stenar. Vi får se till hösten hur det går och tills dess hjälpa till med mycket vatten och SMHI kan gärna hjälpa till med mycket sol 🙂

Kommentarer är stängda.